Gaster Felix

Bi  rad izvedel še kaj več  o gastroenteroloških boleznih? Rad pripravljaš zdrave obroke in eksperimentiraš v kuhinji? Se zavedaš pomembnosti preprečevanja sladkorne bolezni in motenj hranjenja?  

Če si na vsaj eno vprašanje odgovoril z DA, je ta projekt pravi zate! 

gaster.felix@dsms.net

Predstavitev

Smo skupina študentov, ki v prostem času rada pripravlja zdrave obroke, ozavešča o zdravem načinu življenja in izobražuje mlajše in starejše generacije o motnjah človeškega organizma povezanih s prehranjevanjem.

Naše aktivnosti

Glavne aktivnosti projekta so izobraževalne delavnice, ki se izvajajo na osnovnih šolah. Študenti medicine otroke in najstnike učimo pomembnosti uravnovešene prehrane, zakaj nastane sladkorna bolezen, kakšne so posledice te bolezni na telo ter kakšne so posledice debelosti, anoreksije in drugih motenj hranjenja na telo. Delavnice so interaktivne, opremljene z video animacijami in kvizi. Nadgrajene delavnice pripravljamo tudi za srednje šole in odrasle, kjer učimo o gastroenteroloških boleznih s poudarkom na laktozni intoleranci, celiakiji, sindromu razdražljivega črevesja ter vplivu alkohola na gastrointestinalni sistem. 

Poleg delavnic organiziramo tudi kongrese, okrogle mize in predavanja, ki vsako leto zajemajo nove vsebine od celiakije do dietne prehrane, prehranskih dodatkov in različnih vidikov debelosti na telo. 

Predvsem za študente medicine pa organiziramo tudi LLL tečaje klinične prehrane, kjer lahko udeleženci razširijo svoje znanje o klinični prehrani v raznih medicinskih situacijah in zbirajo točke za pridobitev ESPEN diplome klinične prehrane.

Programi za Osnovne in Srednje šole:

Vse programe, ki so trenutno na voljo šolam, najdete na spodnji povezavi “Izobraževalni program“.

Izobraževalni programi za OŠ & SŠ 

Te zanima najnovejša vsebina?

Potem je BLOG pravo mesto zate.     Blog 

Kongres abdominalna kirurgija

20.4.2024 v povezavi s projektom Kirurško šivanje organiziramo kongres z naslovom Abdominalna kirurgija. Prijave sprejemamo preko: https://forms.gle/gBWyoHCWpg7kNAf38


Utrinki s pohoda na Slavnik

13.4. smo se člani projekta GFX skupinsko odpravili na Slavnik, zadnji tisočak na Slovenski planinski poti.