Projekt, ki ozavešča o zdravju in bolezni dihal

Kontakt: pulmo@dsms.net

Na kratko o projektu

Za boljšo kvaliteto življenja je ključno zdravje in razvoj naših pljuč. Zato želimo med najstnike in odrasle razširiti zakaj je tako pomembno, da pazimo na svoja pljuča.

Ozaveščamo o kroničnih pljučnih boleznih kot sta astma in KOPB, nevarnostih kajenja v vseh življenjskih obdobjih ter načinih, kako izboljšati zdravje pljuč.

🫁 Psihologija in kajenje

Pred kratkim smo organizirali predavanje o psihologiji in kajenju, kjer nam je predaval dr. Tomaž Čakš, dr. med. Izvedeli smo veliko zanimivih stvari vse od zgodovine rabe tobaka pa do opuščanja kajenja in novih nikotinskih izdelkov. Celotno predavanje je prosto dostopno na našem Youtube kanalu.

Prava teža debelosti

Decembra 2020 smo skupaj s projektom Gaster Felix izvedli kongres na temo debelosti. Na prvi pogled debelost nima veliko skupnega s pljuči, vendar zelo vpliva na respiratorno fiziologijo in s tem na vsakdanje težave.

Več si lahko prebereš tukaj in si pogledaš posnetek kongresa 👉

Pišemo blog!

Skoraj vsak teden objavljamo poglobljene in poučne članke za širšo javnost o vsem, kar je povezano s pljuči. Obišči naš blog s klikom na spodnji gumb in se naroči na naš newsletter! 👇

Sledi nam!

Smo aktivni na Facebook-u in Instagram-u, kjer boš na tekočem o novih objavah, delavnicah, kongresih, predavanjih in več. Naša spletna predavanj in dogodki pa so objavljeni na Youtube-u.

Zadihaj z nami!

Novi člani so vedno dobrodošli. Veseli in odprti smo za nove predloge, ideje in priložnosti. Prijaviš se preko spodnjega obrazca.

Če boš ugotovil/-a, da te projekt ne zanima, ti brez slabe vesti ni treba sodelovati.✌️