Projekt imuno

Prišel, cepil, zmagal.

imuno@dsms.net

Projekt Imuno se ukvarja z osveščanjem splošne in strokovne javnosti o pomenu in nujnosti cepljenja. Glavni namen projekta je ustaviti padanje precepljenosti prebivalstva v Sloveniji in zaščititi ljudi pred ponovnimi izbruhi nalezljivih bolezni.

Prvotna aktivnost projekta so delavnice na srednjih šolah in fakultetah, na katerih se dijakom in študentom predstavi smisel cepljenja in obrazloži način delovanja cepiv. Za strokovno javnost in študente medicine vsako leto pripravimo kongres o različnih temah, povezanih s cepljenjem. Vsako jesen v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravimo akcijo cepljenja proti gripi. 

Leta 2019 smo izdali otroško slikanico z naslovom Nežka se cepi, ki je odličen pripomoček za vse starše, vzgojitelje in učitelje, ki bi radi otrokom na enostaven in prijazen način razložili cepljenje.

Veliko pozornosti člani posvečamo osveščanju preko socialnih omrežjih (Facebook in Instagram) in analiziranju informacij o cepljenju, ki se pojavljajo na internetu