Projekt imuno

Prišel, cepil, zmagal.

imuno@dsms.net

Projekt Imuno se ukvarja z osveščanjem splošne in strokovne javnosti o pomenu in nujnosti cepljenja. Glavni namen projekta je ustaviti padanje precepljenosti prebivalstva v Sloveniji in zaščititi ljudi pred ponovnimi izbruhi nalezljivih bolezni.

Prvotna aktivnost projekta so delavnice v šolah za starše, na katerih se bodočim staršem predstavi smisel cepljenja in obrazloži način delovanja cepiv. Delavnice smo razširili tudi na srednje šole in fakultete po celotni Sloveniji. Za strokovno javnost in študente medicine vsako leto pripravimo kongres o različnih temah, povezanih s cepljenjem. Aktivno se ukvarjamo tudi z zagovorništvom in v delovni skupini Ministrstva za zdravje sodelujemo pri prenavljanju zakonov, povezanih z nalezljivimi boleznimi in s cepljenjem. Vsako jesen v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravimo akcijo cepljenja proti gripi.

Veliko pozornosti člani posvečamo osveščanju preko socialnih omrežjih (Facebook, Twitter, Instagram) in analiziranju informacij o cepljenju, ki se pojavljajo na internetu