Zakaj postati Virusek?

Člane projekta smo vprašali, zakaj je dobro biti naš član oz. “Virusek”. 

Tu je nekaj njihovih odgovorov.

“Ker so sestanki amazing. Ker sem spoznala ogromno super ljudi. Ker rada delim naprej znanje o varni in zdravi spolnosti na delavnicah. Ker smo kot družina. Ker je motivacijski vikend najboljši vikend leta. Ker res odneseš precej koristnega znanja tudi zase. Ker Virusek pač moraš biti.”

“O Projektu Virus lahko od drugih slišiš marsikaj. Ne glede na govorice pa vem, da sodelujem v projektu z visokimi moralnimi načeli, ki sprejema vse ljudi, poučuje o težkih tematikah, ki za mnoge ni vsakdanja in pomaga ustvarjati družbo, ki bo imela boljše odnose med sabo in boljši odnos s samim sabo. Zato o Virusu vedno govorim z ogromno spoštovanja. Seveda se radi zabavamo in če bi rad nekaj dobrega družbi doprinesel tudi ti, poleg tega pa navezal nova prijateljstva in se zabaval, ti toplo priporočam, da se nam pridružiš.” 

“Jaz sem se pridružil zaradi zastonj kondomov, sam zdaj ful ne uporabljam kondomov in sem kle zato k je res JAKO! Pa zdi se mi, da se lahko iz delavnic tudi sam veliko naučiš + motivacijski vikendi so res top.”

“Meni je virus dal res veliko; najpomembnejše druge Viruske, ki so moja leta na faksu naredili res prijetna in zabavna. Sprejmejo te z odprimi rokami, se vedno radi podružijo (tudi izven projektnih aktivnosti) in naredijo res dobre žurke. Poleg prijateljev sem pridobila tudi veliko novega znanja o reproduktivnem zdravju in se navadila veliko bolj sproščeno govoriti o spolnosti, kar je za zdravnika lahko zelo pomembno, obenem pa ti pomaga tudi v tvojih odnosih. Res sem vesela, da sem se Virusu pridružila že v prvem letniku, saj bi bila drugače moja študentska izkušnja zelo drugačna, danes pa je ne bi zamenjala za nič na svetu!”

“Najboljša družba! En kup koristnih nasvetov, novih kolegov ... definitivno najbolj zabavno društvo na faksu. Al si Virusek, al si pa fovš, ker želiš bit.”

“Viruski smo kot ena velika družina - skupaj smo v težkih in lahkih časih, pa tudi težke naredimo zabavne. Poleg ogromne količine znanja, ki ga pridobiš pri sodelovanju v projektu, dobiš tudi odlične komunikacijske in organizacijske sposobnosti, predvsem pa navežeš ogromno prijateljstev, ki še kako prav pridejo, ko se znajdeš v stiski. Naši člani so dobrega srca in vedno priskočijo na pomoč, polni anekdot o faksu in delavnicah, ki jih izvajamo, da še tako težka obdobja hitro minejo. Naši sestanki trajajo pozno v noč, pa ne zato, ker bi bili tako naporni, ampak ker smo preprosto radi drug z drugim. Ne spomnim se niti enega sestanka, ko sem odšla slabe volje, saj mi ostali viruski vedno pričarajo nasmeh na obraz.