Medimedo

Za vse, ki se jim mudi pobegniti iz predklinike naravnost v operacijsko dvorano.

medimedo@dsms.net

Kdo smo?

Projekt Medimedo je namenjen otrokom, ki jim preko igre prikažemo obisk pri zdravniku in jih obenem podučimo tudi o človeškem telesu ter zdravem načinu življenja. Na ta način otrokom pomagamo premagati strah pred zdravniki in zdravniškimi pregledi, ki jim sicer lahko povzročajo precejšnje občutke strahu.

Aktivnosti

Primarna aktivnost projekta so delavnice v vrtcih, na katerih se otroci z našo pomočjo preizkusijo v vlogi "zdravnika" in oskrbijo plišaste igrače, ki jih prinesejo s seboj. Tekom delavnice obiščemo čakalnico, ambulanto, operacijsko dvorano, rentgensko sobo, na koncu pa se ustavimo še v lekarni.

V zadnjih letih smo našo dejavnost razširili tudi na otroke z motnjami v duševnem razvoju, za katere izvajamo nekoliko prilagojene delavnice. Te delavnice so se izkazale kot izjemno pozitivne za otroke s posebnimi potrebami, ki so v stiku z zdravniki pogosteje kot ostali otroci, našim članom pa nudijo edinstveno priložnost  za pridobivanje izkušenj na področju dela in komunikacije s takšnimi otroki.

Enkrat letno organiziramo študentski Pediatrični kongres, na katerem obravnavamo različne teme iz področja pediatrije, poleg tega pa se tekom leta trudimo pripraviti tudi raznolika interna izobraževanja na temo pediatrije in dela z otroki z motnjami v duševnem razvoju. 

Leta 2019 smo kot projekt prvič sodelovali na dobrodelnem teku Hop na Grad. Poleg delavnice na prostem, ki smo jo pripravili za otroke mimoidočih, so se člani projekta lahko udeležili tudi teka.


Se nam želiš pridružiti?

Če te delo z otroki veseli ali pa bi rad sodeloval pri drugih projektnih aktivnostih, se pridruži Facebook skupini ali pa piši na naš elektronski naslov, ki ga najdeš zgoraj. Predhodne izkušnje niso potrebne!