Projekt šport

 Šport in medicina gresta z roko v roki, kajti zdrav duh biva v zdravem telesu.

sport@dsms.net

https://www.facebook.com/projektsportmf 

Namen projekta Šport je promocija športa in aktivnega načina življenja med študenti medicine. 

Ena izmed naših osnovnih nalog je, da skrbimo za vsakoletno sodelovanje medicinskih ekip v ligaških tekmovanjih, ki jih organizira Športna zveza Univerze v Ljubljani. Tako že vrsto let sodelujemo z moško in žensko košarkarsko, moško in žensko odbojkarsko in moško malo nogometno ekipo. 

Na posameznih turnirjih, ki jih prav tako organizira UL, so sodelovali tudi naši tenisači, rokometaši, plavalci, atleti, jadralci itd. Vsako sredo pa v okviru študentskega športa v Rožni dolini potekajo vadbe ekip in še nekatere druge vadbe.

Prav tako se trudimo ponuditi študentom druge oblike izven univerzitetnega športnega udejstvovanja. Sodelovali smo že z Zdravniškim športnim društvom Medicus na 34. Zdravniškem teku Matije Horvata, na zdravniški smučarski tekmi v Kranjski Gori. Udeležili smo se tudi že dobrodelnega teka Wings for life in tudi teka Brez sape za pljučno hipertenzijo.

V kolikor vas zanima športno udejstvovanje na Medicinski fakulteti, nas lahko spremljate na naši Facebook strani - Projekt Šport, kjer objavljamo možnosti športnih treningov in tekmovanj, včasih pa z vami delimo še kakšno vadbo ali pomen aktivnega življenja.


Predstavitev Projekt Šport