Kitarski orkester MF

Spretni prsti - dobra glasba.

kitarski.orkester@dsms.net

Kitarski orkester Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je nastal na začetku leta 2015 v okviru Društva študentov medicine Slovenije v želji, da omogoči in da priložnost mladim umetnikom – študentom medicine in dentalne medicine, nekaj jih je sedaj že zdravnikov in zobozdravnikov –, da s kitarami v rokah v večji zasedbi ustvarjajo skupaj. Ob napornem tempu študija in vsakdanjem stresu, predstavlja muziciranje v ekipnem duhu pravo sprostitev in užitek. 

V prvem letu delovanja sta orkester vodila Eva Podbregar, dr. med. in Žiga Krušič, dr. med., spec. nevr., med letoma 2016 in 2018 pa je orkester deloval pod taktirko Eve Podbregar, dr. med. in študentke medicine Vlaste Hadalin.  Orkester trenutno šteje 23 članov - 21 kitaristov, flavtistka Lota Gomezelj in tolkalec Lev Podbregar, od 2018 dalje pa ga vodita Eva Podbregar, dr. med.  in študentka medicine Ana Milovanović. 

Od svojega nastanka dalje redno nastopajo tako na različnih priložnostnih koncertih, kot tudi izvajajo samostojne koncerte. Samo v letu 2016/17 so izvedli že 5 samostojnih koncertov: Glasbeno – literarni večer, Večer filmske glasbe s ponovitvijo, božični koncert, letni koncert ter Dobrodelni koncert za humanitarno medicinsko odpravo Madagaskar. Poleg tega nastopajo na priložnostnih koncertih v okviru Medicinske fakultete, Univerze v Ljubljani in izven, 2018 so jih kljub napornem študiju našteli kar 7, med drugim so nastopali tudi na kongresu torakalne kirurgije in na mednarodnem anesteziološkem kongresu. Leta 2019 so izvedli več nastopov in samostojni koncert Back to basics, s katerim so obeležili 5-letnico svojega obstoja, 2020 pa so izvedli še dva online nastopa. 

Leta 2018 so izdali CD s posnetki samostojnega koncerta filmske glasbe The force awakens, ki je bil zaradi številnega obiska izvajan s ponovitvijo. Njihova kitarska pot jih je zanesla tudi na večje slovenske odre - že večkrat so nastopili v SNG Opera Balet Ljubljana, dvorani hotela Union in Slovenski filharmoniji.

Več o nas lahko preberete na https://kitarskiorkester.wixsite.com/uradnastran.  Vsekakor smo vedno veseli novih, zagnanih brenkačev. 

Lahko nam pišete na kitarski.orkester@dsms.net, ne grizemo. :)

Kitarski orkester je skupina študentov kitaristov, ki smo se združili v namen sprostitve in zabave v skupno muziciranje.  Naš program skladb je večinoma latino in modernega žanra, saj je glavno pravilo, da to, kar počnemo, počnemo s srcem in veseljem. 

Kitarski orkester Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani pa je unikaten tudi v svetovnem merilu. Je namreč edini tako velik kitarski sestav medicinske fakultete na svetu.