Cor je moj (i)zbor!

KDO SMO?


Pevski zbor Medicinske fakultete UL Cor prepeva že od leta 1996. V njem se družimo tako študenti medicine kot tudi študenti drugih fakultet, pri tem pa nas povezuje ljubezen do dobre glasbe, petja in druženja.


Cor med epidemijo

V luči aktualnih epidemioloških razmer smo bili člani zbora Cor postavljeni pred marsikateri izziv. Sprejeti ukrepi zoper širjenja COVID-19 so nujno potrebni, a na žalost kulturne projekte dodobra omejijo. Kljub temu pa smo Corovci našli način, da zborovsko glasbo lahko še naprej delimo s svetom. Našo "medepidemiološko" dejavnost smo otvorili s spletno izvedbo pesmi Teddy Bear s pomočjo zborovodkinje Anje, ki je posnetek tudi uredila.

Božični Cor 

V božičnem času vsako leto organiziramo nastope za paciente in zaposlene nekaterih klinik UKC. Naš cilj je polepšati pacientom in zaposlenim čas, ki ga preživljajo v bolnišnici in jim olajšati okrevanje z vzbujanjem prijetnega, prazničnega razpoloženja.

Zaradi epidemioloških razmer smo letos Corovci med božičnimi prazniki pripravili lep venček božičnih pesmi, ki jih lahko poslušate kar iz udobja svojega doma. Še posebno smo ponosni na izvedbo pesmi Gloria na to sveto noč, v kateri se prepletajo melodije tradicionalnih cerkvenih božičnih pesmi. 

O nas 

Corovci izvajamo domačo in tujo popularno glasbo ter jazz standarde, pri katerih se spogledujemo z zahtevnejšimi harmonijami in ritmičnimi vzorci. 


Zbor Cor študentom medicine omogoča izpopolnjevanje na kulturnem področju in kvalitetno preživljanje prostega časa, prav tako pa so vaje, ki jim imamo vsak teden, odlična priložnost za sprostitev in razbremenitev po napornem študiju ter za sodelovanje in spletanje vezi med študenti različnih letnikov. 

Naša zborovodkinja

S sezono 2016 je umetniško vodstvo prevzela razigrana jazz pevka Anja Hrastovšek, ki je med drugim nastopila tudi na tekmovanju Evrovizijski zbor leta 2019 na Švedskem in z zasedbo Jazzva zasedla odlično tretje mesto. 


 Pevski vikendi

Vsako leto se odpravimo tudi na motivacijski vikend, kjer intenzivno vadimo za prihajajoče nastope, prav tako pa imamo priložnost, da se bolje spoznamo in skupaj zabavamo.

Nastopi

Za nami je že vrsto samostojnih letnih koncertov z različno obarvanimi tematikami. Z veseljem sodelujmo tudi z drugimi zbori in občasno kulturno obarvamo dogodke v okviru Medicinske fakultete. Na lastno veselje in veselje bolnikov Univerzitetnega kliničnega centra vsako leto pripravimo tudi božične koncerte, ko se odpravimo na manjšo turnejo po bolnišničnem mestu. 


Sledite nam:

Kontaktirajte nas: