Prijavi se lahko posameznik, ki je opravil 3. letnik medicine na Medicinski fakulteti UL.

Za prijavo je potrebno izpolniti prijavni obrazec (spodaj) vsaj 5 mesecev pred planirano rotacijo. Pred prijavo preglejte tabelo List of Houston Elective Rotation Vacancies za prosta mesta. Vsak mesec je na voljo je 5 mest na CV Surgery in 5 mest na Cardiology. Prijave so možne zgolj in izključno v okviru terminov, ki so navedeni v ažurnem prijavnem obrazcu. Nova mesta dodajamo v seznam dvakrat letno in takrat boste zmeraj obveščeni po mailing listah.

Po prijavi boste dobili potrditveni e-mail s strani enega izmed koorinatorjev. Če bo termin slučajno v vmesnem času že zaseden, boste o tem obveščeni v roku 72 ur. V času do odgovora so še možne prekinitve prijav. Ko vaš termin potrdimo, se vaši podatki posredujejo v ZDA. Spremembe na tej točki več niso mogoče, obstaja pa možnost odpovedi v primeru nepričakovanih dogodkov ali zapletov. Odjava je možna najmanj 5 mesecev pred odhodom. V kolikor se kandidat ne bo odjavil pravočasno, ponovna prijava za časa njegovega študija žal ne bo več možna.

Takoj, ko dobite potrditev glede termina, lahko začnete s pripravo dokumentov. Potrebne obrazce, navodila za izpolnjevanje ter nasvete za pošiljanje najdete pod zavihkom Dokumentacija. Dokumenti morajo prispeti v ZDA 3 mesece pred začetkom planirane rotacije. Za ponazoritev potrebe po pravočasnem posredovanju dokumentov prilagamo flowchart poteka pridobitve F-1 vise pri UTHealth.

S pomočjo teh dokumentov boste v roku meseca ali dveh dobili I-20 obrazec, ki vam bo omogočil pridobitev F-1 študentske vise za ZDA. Ko dobite I-20 obrazec po fizični pošti, morate izpolniti Visa Application Form DS-160 , plačati SEVIS fee preko spleta in se naročiti za razgovor na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, kjer plačate še stroške izdaje vize. Postopek na veleposlaništvu se lahko opravi v dveh dneh.

Tako ste pripravljeni na odhod v ZDA in opravljanje elektivne rotacije v Houstonu. Za najboljšo izkušnjo priporočamo, da si preberete zavihek s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ).