Vodja projekta: Nina Vičič

email hidden; JavaScript is required

FB stran

Pevski zbor Cor je mešani pevski zbor študentov Medicinske fakultete, ki združuje študente medicine v kulturni dejavnosti in skrbi za popestritev raznih dogodkov na Medicinski fakulteti – od podelitve Prešernovih nagrad, podelitve diplom in magistrskih nagrad, do študentskih, zdravniških koncertov (Plečnikovi dnevi) in Milčinski dnevi, ter posebni dogodki, kot so podelitve častnih nazivov profesorjem.

Poleg tega za lastno veselje in veselje bolnikov Univerzitetnega kliničnega centra vsako leto pripravimo že tradicionalne božične koncerte, ko se, odpravimo na manjšo turnejo po bolnišničnem mestu. Vsako leto pripravimo tudi samostojni letni koncert, ki je vedno drugače vsebinsko obarvan. Pevci Cor-a se enkrat do dvakrat tedensko dobivamo na pevskih vajah, ki trajajo dve do dve uri in pol. Kadar intenzivno vadimo za prihajajoči koncert, imamo tudi dodatne vaje, kot so intenzivne pevske vaje, ki trajajo cel vikend. Vadimo pod vodstvom zborovodje Nine Skebe, študentke Akademije za glasbo, smeri Glasbena pedagogika. Člani zbora, ki se udeležujejo vaj, se tako učijo pravilne tehnike petja in izvajanja glasbe. Ob samem petju pa je pri projektu pomembno tudi druženje študentov različnih letnikov in medsebojna povezanost, in pa konec koncev tudi sprostitev ob napornem študiju. Pohvalimo se lahko z zelo raznolikim repertoarjem, občasno pa dodamo tudi koreografijo.

Naši člani največkrat sami od sebe dostikrat izrazijo zadovoljstvo nad projektom, dostikrat pa kakšno izmed naših pevskih vaj namenimo tudi pogovorom, kako bi še kaj izboljšali in seveda delimo svoja mnenja, pripombe in pohvale.