Uspeh DŠMS na srečanju EMSA (Spring Assembly 2016)

Od 10. do 15. maja 2016 se je 6 delegatov Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS) mudilo v Tbilisiju v Gruziji, kjer so se udeležili spomladanskega srečanja (Spring Assembly 2016) evropske mednarodne organizacije European Medical Students’ Association (EMSA), katere član je tudi DŠMS oziroma SloMSIC Ljubljana (Slovenian Medical Students' International Committee – Ljubljana). Takšna srečanja sicer potekajo dvakrat letno, poleg spomladanskega tudi jesensko (Autumn Assembly), ki bo letos septembra v Prištini na Kosovu. Da smo kot društvo mednarodno priznani, dokazujejo aktivno sodelovanje naših članov na samem srečanju in prejete nagrade:

EMSA SA Gruzija

Danaja Plevel (podpredsednica DŠMS) je na srečanju sodelovala tudi kot članica Constitutional Committee-ja, Aleks Šuštar (predsednik DŠMS) pa kot Chairperson, vsi delegati pa so veliko pripomogli k sami kvaliteti plenarnih zasedanj. Aleks Šuštar je za svoje delo prejel tudi nagrado EMSA Blue Star Award, ki jo mednarodna organizacija podeljuje za najbolj požrtvovalnega člana z največjim doprinosom k delovanju EMSA v obdobju od zadnjega srečanja. S tem je tudi vpisan na seznam dobitnikov priznanja, kar v sferi članic velja kot izjemno pomembno priznanje.

DŠMS-jevi projekti Misli na srce (Krog zdravja), Ultrafest, Projekt Virus (HPV delovanje) in V odsevu so se predstavljali na Projects Fair-u, kjer se s plakati, izdelki, promocijskim materialom in s predstavitvijo dela pokažejo različni projekti s cele Evrope. Projekt V odsevu je s predstavitvijo svojega dela na področju destigmatizacije duševnih bolezni pometel s konkurenco in dobil priznanje za prvo mesto. Ta se tako pod imenom »In Reflection« vedno bolj uveljavlja v mednarodnem okolju, saj so manj kot leto nazaj dosegli pomembno zmago tudi na srečanju IFMSA (http://www.mf.uni-lj.si/novica/1885_Mednarodni.uspehi.DMS ).

Na srečanju je društvo tudi kandidiralo za gostitelja naslednjega spomladanskega srečanja. Dobra kandidatura je privedla k izvolitvi s kar 100% pritrdilnih glasov, zato bomo aprila v Ljubljani gostili Spring Assembly 2017.

V DŠMS čestitamo nagrajencem, hkrati pa smo izjemno ponosni na vnovično potrditev kakovostnega dela na mednarodni ravni tako s priznanji kot tudi z izkazanim zaupanjem s strani ostalih evropskih organizacij študentov medicine, ki so nas izvolile za naslednjega gostitelja spomladanskega srečanja. Upamo, da bo tako nagrad kot priložnosti, da pokažemo naše delo, še veliko.