KROG ZDRAVJE

DŠMS in projekt Misli na srce Vas vabita na že tradicionalni Krog zdravja, ki bo potekal 7. aprila med 10.00 in 18.00 na Prešernovem trgu v Ljubljani!

Tudi letos bomo na stojnicah opravljali bomo brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola. S študenti medicine se boste lahko pogovorili o dejavnikih tveganja za nastanek srčno-žilnih bolezni ter o pomenu pravilne prehrane ter ustreznega gibanja kot načinu preprečevanje le-teh.

Med 12.00 in 14.00 bo na Krogu zdravja sodeloval tudi nefrolog Andrej Škoberne,dr. med., ki bo odgovarjal na Vaša vprašanja s področja zdravja ledvic.

Letos bo potekal ob Svetovnem dnevu zdravja, zato smo se odločili, da k sodelovanju povabimo še študente drugih projektov znotraj Društva študentov medicine Slovenije (Gaster felix, Za življenje in Medimedo) ter drugih fakultet in Vam tako omogočimo dostop do še večje količine informacij, ki zadevajo Vaše zdravje. Na stojnicah se nam bodo pridružili študentje farmacije, ki bodo ozaveščali o pravilni rabi zdravil ter o nevarnostih interakcij med njimi, ki lahko škodujejo zdravju in študentje psihologije, ki Vas bodo informirali o nevarnostih stresa v vsakdanjem življenju.

Vljudno vabljeni!